Online coaching: ‘versterk je professionele zelf’

In deze roerige tijd vallen veel activiteiten weg, zoals werk op de praktijk, sporten, sociale contacten, en ondanks dat het chaotisch kan zijn, en het wennen is, komt er ook ruimte. Ruimte om alles op een rustiger tempo te doen, ruimte om weer eens een boek te lezen, ruimte om te na te denken over je persoonlijke en professionele leven. Het is bij uitstek een moment om te reflecteren! Want straks start alles weer op, en pakken we ons leven weer op, maar je hebt nu ook een kans om te bedenken wat je zou willen versterken of ontwikkelen in je professionele leven?

Wat betreft je professionele leven, kun je je bijvoorbeeld afvragen:

 • Welke doelgroepen/type patiënten voel je je even van ‘verlost’ of welke mis je?
 • Welke situaties (met bv collega’s) zou je liever niet meer tegen willen komen?
 • Uit welke valkuilen wil je leren stappen?
 • Wat zou je graag willen versterken aan je professionele rol?
 • Welke kwaliteiten zou je in je praktijk meer tot zijn recht willen laten komen?
 • Welke gedachten (positief of negatief) heb je over jouw professionele leven?
 • Hoe zou je je rol binnen de praktijk en/of binnen de beroepsgroep verder willen ontwikkelen?

 • Heb je behoefte aan ondersteuning om vragen als deze te concretiseren? Vind je het leuk om te leren, jezelf te ontwikkelen en hier wat handvatten voor te krijgen? Wil je gestructureerd werken aan het versterken van jezelf?

  Kies dan voor een individuele coachingscyclus van vijf online gesprekken van één uur. De online begeleiding vindt plaats via Zoom. Voorafgaand aan de cyclus vul je een intake in om vragen, wensen en verwachtingen te verhelderen, en plannen we een kort kennismakingsgesprek. Aan het eind van dit gesprek beslissen we of we het traject definitief gaan starten en kunnen we afspraken maken.

  Voor elke afspraak ontvang je een opdracht om je te helpen reflecteren.

  Een opbouw van cyclus ziet er als volgt uit:
  1. Kennismaking, verhelderen van wensen en verwachtingen, formuleren van een of meerdere doelen. Introductie voorkeuren in je werk.
  2. Voorkeuren in je werk: bespreken uitkomsten test, verschillen en overeenkomsten in voorkeuren, praktijksituaties, koppeling aan doelen. Introductie op kernkwaliteiten.
  3. Kernkwaliteiten en kernkwadranten. Kwaliteiten in relatie tot cliënten en interprofessionele relaties. Koppeling aan doelen. Introductie op de RET.
  4. Omgaan met gedachten en gevoelens, zoeken naar alternatief gedrag, aanvullen van handelingsrepertoire. Opstellen actieplan.
  5. Deze afspraak plannen we 2 maanden na afspraak 4. Evaluatie van uitgevoerde acties en aanscherping en nieuwe acties vaststellen. Evaluatie van doelstellingen en cyclus.
  Het kan zijn dat we andere accenten leggen op basis van jouw gewenste situatie.

  We maken in het traject gebruik van verschillende modellen, zoals de modellen van Korthagen, Bateson, C.G. Jung, het ABC model en het kernkwadranten model.

  De cyslus sluit aan bij de competentie professioneel handelen van de fysiotherapeut en professionele ontwikkeling van paramedici geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici.

  Coach is Esther van Weele, ervaren trainer/begeleider van paramedische disciplines in oncologische zorg en persoonlijke ontwikkeling. (Indien geen match, is een netwerk aan andere coaches voorhanden).
  Doelgroep: Paramedici
  Locatie en tijd: online, we maken samen afspraken op voor jou geschikte momenten. Prijs: 25,00 euro (BTW 0%) per gesprek (zolang er Corona-maatregelen zijn)
  Accreditatie:
 • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname, inclusief urenoverzicht
 • Het bewijs van deelname kun je opnemen in het vrije deel van je accreditatie (KNGF) of als deskundigheidsbevordering (in Kwaliteitsregister Paramedici)

 • Via deze link kunt u zich aanmelden, of kunt u informatie aanvragen.