Workshop: ‘zelfmanagement in de oncologie: vaardigheden voor de zorgverlener’

Gezien de herinrichting van het zorglandschap, waarbij verwacht wordt dat patiënten een groter aandeel in de zorg zullen nemen, zal dit ook invloed hebben op de rol van de zorgprofessional. De patiënt op gepaste wijze coachen naar zelfmanagement zal een essentieel onderdeel van goede, gestructureerde zorg gaan uitmaken. Met name in de complexe oncologische zorg zal dit veel vragen van de verschillende professionals. De patiënt en zijn naaste is medebehandelaar én regisseur, de zorgprofessional is behandelaar én coach.

Om zelfmanagement te ondersteunen op een methodische manier kan het 5A coach-model, welke bestaat uit vijf stappen, gevolgd worden: Achterhalen, Adviseren, Afspreken, Assisteren en Arrangeren. Met deze stappen ondersteunt en verruimt u de eigen regie van de patiënt. Het volgen van dit model resulteert in het individueel zorgplan dat beschrijft wat de patiënt gaat doen (het zelfmanagementdeel), en wat de zorgverlener gaat doen (het behandeldeel).
In deze workshop leert u met het 5A coach-model werken; door middel van een concrete casus doorlopen we het gehele proces en krijgt u de kans uw vaardigheden aan te scherpen, om deze vervolgens in uw eigen praktijk te kunnen toepassen.

Verzorgd door*: Care for Cancer (www.careforcancer.nl) en Vestalia
Doelgroep: zorgverleners, er is een open inschrijving
Accreditatie: 4 punten (V&VN en het Verpleegkundig Specialisten Register)
Datum: nieuwe data volgen via Care for Cancer
Duur: 1 dagdeel (van 13:00 - 17:15)
Locatie Amersfoort (dicht bij station)
Prijs: € 95,00
Programma: Download hier het programma.


Ik wil mij aanmelden voor deze workshop of meer informatie aanvragen

Download hier de flyerEen workshop zelfmanagementondersteuning kunt u ook in uw eigen organisatie laten uitvoeren (vanaf 6 deelnemers). Voor informatie of afstemming kunt u mailen naar