Vaardighedenscans

Nieuw in het aanbod: maak in je eigen tijd op je eigen moment een scan van je psychosociale screening of ondersteuning en ontvang hier constructieve feedback op

Psychosociale screening

Als oncologisch zorgverlener voer je een psychosociale screening uit met een instrument als de lastmeter of de EORTC-QLQ-C30.

 • Ben je al ervaren in de uitvoering van het instrument, en zou je op je screening eens graag feedback ontvangen ter verbetering van je vaardigheden?
 • Of ben je nog niet ervaren en wil je leren hoe je het instrument kan nabespreken?
 • Meld je dan aan voor een eenmalige scan. Je ontvangt instructies voor de (audio of beeld)opname van een werkelijk gesprek in je eigen praktijk. Deze opname wordt vervolgens geluisterd/bekeken en voorzien van uitgebreide feedback en toelichtingen ter verbetering van je vaardigheden.

  Tijdsinvestering/studiebelasting: 1 uur
  Introductieprijs: 45 euro
  Je ontvangt een bewijs van deelname, inclusief urenoverzicht. Deze kun je opvoeren in het vrije deel van je accreditatie bij KNGF of als deskundigheidsbevordering in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  Psychosociale ondersteuning

  Als oncologisch zorgverlener verleen je wel eens psychosociale ondersteuning. Psychosociale ondersteuning is gedefinieerd als het bieden van emotionele en praktische ondersteuning bij (relatief) eenvoudige problemen van psychische en sociale aard.

 • Ben je al ervaren in het verlenen van psychosociale ondersteuning, en zou je op je gesprek eens graag feedback ontvangen ter verbetering van je vaardigheden?
 • Ben je nog niet zo ervaren en wil je graag beter leren hoe je psychosociale ondersteuning kan geven?
 • Meld je dan aan voor een eenmalige scan. Je ontvangt instructies voor de (audio of beeld)opname van een werkelijk gesprek in je eigen praktijk. Deze opname wordt vervolgens bekeken en voorzien van uitgebreide feedback en toelichtingen en ter verbetering van je vaardigheden. Je ontvangt eventueel extra hand-outs om mogelijke verbeteringen te verduidelijken.

  Tijdsinvestering/studiebelasting: 1,5-2 uur
  Introductieprijs: 60 euro
  Je ontvangt een bewijs van deelname, inclusief urenoverzicht. Deze kun je opvoeren in het vrije deel van je accreditatie bij KNGF of als deskundigheidsbevordering in het Kwaliteitsregister Paramedici.

  Aanmelden

  Er gelden geen vooropleidings- of functieeisen. Enige vereiste is dat je een instrument afneemt of psychosociaal gesprek voert met iemand met/na kanker.
  Via deze link kun je je aanmelden, of kun je een vraag stellen of extra informatie aanvragen.