Workshop: ‘zelfmanagement in de oncologie: vaardigheden voor de zorgverlener’

Gezien de herinrichting van het zorglandschap, waarbij verwacht wordt dat patiënten een groter aandeel in de zorg zullen nemen, zal dit ook invloed hebben op de rol van de zorgprofessional. De patiënt op gepaste wijze coachen naar zelfmanagement zal een essentieel onderdeel van goede, gestructureerde zorg gaan uitmaken. Met name in de complexe oncologische zorg zal dit veel vragen van de verschillende professionals. De patiënt en zijn naaste is medebehandelaar én regisseur, de zorgprofessional is behandelaar én coach.

Om zelfmanagement te ondersteunen op een methodische manier kan het 5A coach-model, welke bestaat uit vijf stappen, gevolgd worden: Achterhalen, Adviseren, Afspreken, Assisteren en Arrangeren. Met deze stappen ondersteunt en verruimt u de eigen regie van de patiënt. Het volgen van dit model resulteert in het individueel zorgplan dat beschrijft wat de patiënt gaat doen (het zelfmanagementdeel), en wat de zorgverlener gaat doen (het behandeldeel).
In deze workshop leert u met het 5A coach-model werken; door middel van een concrete casus doorlopen we het gehele proces en krijgt u de kans uw vaardigheden aan te scherpen, om deze vervolgens in uw eigen praktijk te kunnen toepassen.

Doelgroep: zorgverleners, er is een open inschrijving
Accreditatie: geen (kan aangevraagd worden)
Datum: deze workshop wordt alleen incompany verzorgd vanaf 6 deelnemers.
Duur: 1 dagdeel
Locatie: eigen locatie
Prijs: op aanvraag
Programma: Download hier het programma.


Ik wil meer informatie over deze workshop aanvragen