Over Vestalia

Visie

De uitkomst van de communicatie tussen patiënt en zorgverlener is meer dan alleen de interactie; idealiter leidt de communicatie ook tot vergroten van het welzijn, het verhogen van de kwaliteit van leven en verminderen van lijden.

Missie

Vergroten van handelingsrepertoire in psychosociale begeleiding/gespreksvoering van zorgverleners die oncologiepatiënten behandelen.

Waarden

Vestalia:
 • Promoot het reflecteren op en verbeteren van patiënt-gecentreerde gespreksvoering als integraal, evidence based onderdeel van kwalitatieve oncologische zorg.
 • Bevordert kennis en basale omgang met psychosociale gevolgen van kanker (voor zorgverleners)
 • Faciliteert leermogelijkheden en kennisuitwisseling
 • Faciliteert multidisciplinaire kennismaking ter bevordering oncologische samenwerking in de praktijk

Eigenaar

Eigenaar en contactpersoon binnen Vestalia is Esther van Weele. Uitgebreidere informatie over Esther is te lezen via deze link.

Ook is het mogelijk om onderstaande podcast te luisteren waar Esther van Weele ingaat op haar visie en werkzaamheden:

Lidmaatschap

Esther van Weele heeft een lidmaatschap bij:
 • IPOS: International Psycho-Oncology Society
 • NVPO: Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie
 • Werkwijze van Vestalia

  Vestalia biedt trainingen, workshops en presentaties, zowel op basis van open inschrijving als op incompany basis. Heeft u een vraag en u wilt weten of Vestalia daar een antwoord op heeft?
  Dan maken we een (telefonische) afspraak voor een persoonlijke kennismaking, om samen te kijken wat precies uw behoefte is en welk aanbod Vestalia kan doen. Vestalia werkt met een aantal specialisten samen, zowel inhoudsdeskundigen als ervaren trainers, waardoor aan de hand van uw vraag de best passende trainers/organisaties uit het netwerk geselecteerd kunnen worden.Vestalia geeft een voorstel voor programma en kosten op papier. Vervolgens besluit u voor een Go of No Go en maken we vervolgafspraken.


  Kies een van de links om naar een van onderstaande onderwerpen te gaan:

  Steun

  Vestalia steunt het Inloopcentrum Viore, een centrum voor mensen die leven met kanker te Hilversum. Deze ISPO-instelling richt zich op lotgenotencontact, en biedt informatie, creatieve en ondersteunende programma’s voor (ex-)kankerpatiënten. (Website Viore)